Power Yoga

Voor wie is Power Yoga geschikt?

Power Yoga is vooral geschikt voor mensen die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden en minder met het geestelijke deel. Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen d.m.v. vinyasas (overgang tussen de verschillende oefeningen). Dit is in tegenstelling tot de Ashtanga Yoga. Hier hebben de verschillende soorten oefeningen een vaste volgorde.

Waar ligt de kracht van Power Yoga?

Door de mix van oefeningen binnen de Power Yoga, zijn we bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren telkens op een andere manier gebruikt worden. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Waar heeft dit mee te maken

Wanneer je de spieren belast, herkennen de spieren de bewegingen die je hebt gemaakt en passen zich hier langzaam op aan. Je lichaam past zich aan door de bewegingen die het veel maakt, op de manier waarop het vaak wordt belast. Bij Power Yoga worden de oefeningen steeds afgewisseld, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en blijven zich ontwikkeling.

 Het resultaat? 

Je spieren worden fitter, sterker en leniger!! 

Power Yoga lessen

Power Yoga is dus echt een actieve vorm van Yoga. In de lessen ligt de nadruk op de oefeningen en ademhaling in plaats van bijvoorbeeld de meditatie. In de lessen wordt er minder tijd besteed aan de geestelijke- en spirituele kanten van de Yoga blijft er simpelweg meer tijd over voor de oefeningen. Ben jij dus iemand die zich graag bezighoudt met het lichamelijke deel van de yoga? Probeer dan een keer een lesje Power Yoga!

Praktische informatie

Makkelijk zittende kleding waar je je vrij in kunt bewegen is fijn tijdens de yoga. Voor de ontspanning is een extra trui en warme sokken vaak prettig. Een matje, deken en kussentje zijn hier aanwezig. Graag zelf een handdoek of badlaken meenemen en een flesje water.

Lestijden
  • Maandagavond      van 20.15 – 21.15 uur
  • Woensdagochtend van 09.00 – 10.15 uur
  • Woensdagavond    van 19.00 – 20.15 uur

Er wordt in kleine groepen (maximaal 10 deelnemers) lesgegeven. Graag aangeven als je niet kunt komen. Er wordt immers een plek voor je gereserveerd.

Locatie:

Fitfabriek de Baard
Rijksstraatweg 155
7391 MK Twello