Yogirya het nieuwste Fitness lesconcept!

Yogirya is een unieke 45 minuten durende groepsles, geïnitieerd vanuit België. De les is opgebouwd uit een yoga-gerelateerde opwarming, gecombineerd met toegankelijke, maar uitdagende kracht- en conditieoefeningen in tabatastijl waarbij kettlebells gebruikt worden voor optimaal spiergebruik! Opzwepende muziek daagt je uit om grenzen te verleggen. Na een intensief gedeelte volgt dan nog een stuk stretching en mindfulness, zodat je relaxed en opgeladen naar huis gaat.

 

Wat is yogirya ?

Wat betekent Yogirya? Yogi is iemand die yoga beoefent, Girya is de Russische benaming van kettlebell. De kettlebell is de tool die in elke les gebruikt wordt om verschillende spiergroepen te gebruiken waardoor een groot energieverbruik ontstaat. Tabata is de muziekstijl die gebruikt wordt voor cardio- en gewicht training om in korte tijd zo efficiënt mogelijk te werken (H.I.I.T. training).

Waarom (Power) yoga?

De huidige maatschappij is erg veeleisend, vergt veel flexibiliteit, kost veel energie en levert stress op. Deze stress zorgt voor onrust, depressie en zelf een burnout. Daarom is een stukje ontspanning belangrijk. Power yoga is vooral gericht op spieren en is intensief. We doen zonnegroeten in soepele en ononderbroken bewegingen. De zonnegroeten brengen focus en helderheid en zijn ook geschikt voor beginners. Yoga is veel meer dan enkel wat ademhalingsoefeningen of meditatie. Daarom is er gekozen voor een stukje power yoga als opwarming. Yin yoga en mindfulness gerelateerde oefeningen als stretching en ontspanning. De workout wordt op blote voeten uitgevoerd om meer stabiliteit en balans te oefenen. Om de voeten te versterken en om de energie te voelen stromen. Een goed ontwikkeld balansgevoel is goed voor body, mind and soul.

Kracht en conditie met de kettlebell

In elke Yogirya les worden oefeningen met kettlebell opgenomen, om verschillende spiergroepen gelijktijdig te gebruiken, waardoor een groot energieverbruik ontstaat, afgewisseld met conditietraining. Deze toevoeging leidt tot verbetering van hart- en bloedvaten, verlaging van bloeddruk, verbetering van metabolisme, vetverbranding en verbetering van botdichtheid.

Yogirya voordelen

Met Yogirya vindt er elke les verbetering plaats van het fitnesslevel op korte termijn; het spieruithoudingsvermogen, spierkracht, het uithoudingsvermogen, houding, balans, de gewrichtsmobiliteit, stabilisatie, flexibiliteit, vermindering lichaamsvet, sterkere botten, coördinatie en beweeglijkheid, stress reductie, de Mind-body connectie en het zelfvertrouwen. Per workout verbrand je gemiddeld 400 tot 600 kcal. Zelfs na de workout blijf je kcal verbranden.

Lestijden

Maandagavond van 19.00 – 19.45 uur.

Er wordt in kleine groepen (maximaal 10 deelnemers) lesgegeven. Graag aangeven als je niet kunt komen. Er wordt immers een plek voor je gereserveerd.

Praktische informatie

Makkelijk zittende kleding waar je je goed in kunt bewegen. Matjes zijn aanwezig.  Graag zelf een handdoek of badlaken meenemen en een flesje water.

Locatie:

Fitfabriek de Baard
Rijksstraatweg 155
7391 MK Twello